Pakket naar Noorwegen versturen.

Pakket naar Noorwegen versturen met PostNL.

Een pakket versturen naar Noorwegen? Dat kan! Print eenvoudig een verzendlabel uit voor jouw pakket, lever het pakket in bij een PostNL locatie en volg de zending tot het moment van bezorgen met de automatische Track & Trace informatie. Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, dus je bent verplicht om douaneformulieren in te vullen.

Afbeelding voor

Tarieven.

Per zending Per kg Energietoeslag
€ 20,50 € 1,85 € 0,00

 

* Voor Wereldzendingen wordt een 0% btw tarief gehanteerd.
* Het tarief per kg is afhankelijk van of het volumetrisch gewicht groter of kleiner is dan het werkelijke gewicht. Benieuwd naar een voorbeeld? Klik hier.

Verzendopties buiten de EU.

Per 1 januari 2023 zijn Wereldzendingen niet langer standaard verzekerd. Voor een kleine meerprijs kun jij kiezen voor de verzendoptie ‘Verzekerd tot € 50’ of ‘Verzekerd tot € 500’ om extra zekerheid te krijgen over de zending.

Specificaties

Gewicht 0 – 20 kg
> 20 kg (+ vrachttoeslag)
Minimumformaat 10 x 10 x 1 cm
Maximumformaat 100 x 50 x 50 cm
> 100 x 50 x 50 cm (+ vrachttoeslag)
Volumetrisch gewicht De kilotoeslag is afhankelijk van de inhoud (dm3) van de zending.
Verzendopties Verzekerd tot €50,-
Verzekerd tot €500,-
Overkomstduur Bekijk hier per land het overzicht.

Toeslagen.

Energietoeslag Als gevolg van de hoge energie- en brandstofprijzen rekent PostNL een energietoeslag van per pakket. De hoogte van de energietoeslag is afhankelijk van de bestemming. Voor Noorwegen betaal je geen energietoeslag.
Toeslag handmatige verwerking
Piektoeslag Alleen tijdens de eindejaarsperiode geldt een toeslag van € 0,25 per pakket.

Volumetrisch gewicht.

Het tarief voor een wereldzending (een zending buiten Europa) wordt als volgt berekend: Basistarief + prijs per kilo (incl. energietoeslag) x volumegewicht.

Deze werkwijze is in het leven geroepen om zendingen die meer ruimte en/of gewicht innemen tijdens het transport ook meer te belasten dan de kleinere en/of lichtere zendingen. Dit houdt in dat wanneer het werkelijke gewicht van een zending groter is dan het volumegewicht, het werkelijk gewicht wordt gehanteerd voor de berekening van de kilotoeslag. Is het volumegewicht groter dan het werkelijke gewicht? Dan wordt het volumegewicht gehanteerd. Hoe dit precies werkt, lichten we toe a.d.h.v. een voorbeeld.

 • Voorbeeld berekening zending van 3 kg:
  We rekenen hier altijd met: lengte x breedte x hoogte.
  Formaat: 40 x 30 x 60 cm
  Inhoud: 4 x 3 x 6 dm = 72 dm3
  Werkelijk gewicht: 3 kg
  Volumegewicht: 72 / 9 = 8 kilo
 • Gewicht op factuur = 8 kil0
 • Het volumegewicht wordt berekend aan de hand van de inhoud (dm3)/ 9. In het rekenvoorbeeld wordt daarom 8 gebruikt om de kilotoeslag te berekenen. Een gewicht van 8 kg zal worden gehanteerd voor de berekening van de kilotoeslag van deze zending.

Belangrijke verzendinformatie.

 • Vermeld altijd een telefoonnummer en e-mailadres van de geadresseerde op het verzendlabel, zodat de buitenlandse vervoerder de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met jouw klant.
 • Zorg dat de naam van de geadresseerde exact overeenkomt met het naambordje van het huis of pand van de geadresseerde. Is jouw zending aan een bedrijf geadresseerd? Zorg dan dat de bedrijfsnaam overeenkomt met de naam op de gevel.
 • Wanneer je een toegangscode (van een deur of intercom) beschikbaar hebt van de ontvanger, vermeld deze dan ook op het verzendlabel. Dit kun je invullen bij het aanmaken van de zending in de kolom ‘Extra veld straat’.
 • Bij het invullen van de gegevens op het douaneformulier is het belangrijk om erop te letten dat de informatie overeenkomt met de informatie die op de verkoopfactuur staat vermeld. Op deze manier kan de zending makkelijker worden verwerkt door de douane. Houd er rekening mee dat de douane altijd 30 kalenderdagen de tijd heeft om de zending te verwerken.
Pakket naar Noorwegen versturen

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de tarieven voor het versturen van een pakket per land?