Groen beginnen

Groen beginnen is klanten winnen.

Steeds meer online ondernemers zijn zich bewust van hun impact op het klimaat en zijn daarom op zoek naar manieren om duurzaam te verzenden en te verpakken. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar zorgt ook voor een betere merkbeleving bij jouw klanten en een hogere klanttevredenheid. Wij zeggen ook wel: Groen beginnen is klanten winnen. Wij geven je 5 concrete tips om vandaag nog jouw verzendproces te verduurzamen.

Ontdek onze duurzame verpakkingen

5 tips om duurzaam te verzenden.

Kies voor duurzame verpakkingen.
24%* van de Nederlandse consumenten ontvangt bestellingen graag in duurzaam verpakkingsmateriaal. Dat is beter voor het milieu en heeft een positief effect op de merkbeleving van jouw klant.
*(Bron: onderzoek PostNL)

Verpak producten in een verpakking van het juiste formaat.
Gemiddeld 50%* van alle verzonden pakketten bestaat uit loze ruimte. Het gevolg hiervan is dat er meer busjes nodig zijn om deze loze ruimte te vervoeren. Dit zorgt weer voor onnodige kosten, een hogere CO2 uitstoot en uiteindelijk ook voor irritatie bij jouw klanten.
*(Bron: onderzoek PostNL)

Voorkom overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal.
Naast de onnodige kosten die gemaakt worden is het ook beter voor jouw klanttevredenheid om efficiënt en zorgvuldig om te gaan met verpakkingsmaterialen. Hoe minder, hoe beter.

Voorkom onnodige retouren zo veel mogelijk.
Onnodige retouren = onnodige CO2 uitstoot en kosten.
Minimaliseer het aantal retouren met goede productbeschrijvingen en duidelijk beeldmateriaal in jouw webshop. Toch een retour? Maak het jouw klant dan makkelijk en zorg voor een herbruikbare verpakking.

Hergebruik verpakkingsmaterialen.
Hergebruik verpakkingen die je hebt ontvangen opnieuw om jouw eigen producten in te versturen.

Direct starten met duurzaam verzenden?

Wil je ook duurzaam verzenden en verpakken? Kies voor één van onze duurzame verpakkingen. Onze verpakkingen zijn grotendeels gemaakt van hout uit gecertificeerde bossen. Dit zijn bossen die genoeg tijd krijgen om te herstellen en waarbij mens en dier alle voordelen van het bos behouden. Bestel daarom vandaag nog jouw duurzame verpakkingen.

Duurzame verpakkingen bestellen

De pioniers van duurzaam ondernemen.

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en dat is niet voor niets. Overal ter wereld stijgen de temperaturen en dit heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Niet gek dus, dat steeds meer ondernemers ‘duurzaamheid’ hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan. We hebben drie ondernemers gesproken – Heihoeve Natuurproducten, Bio Disposables en Ecowings – die al volop bezig zijn met duurzaam ondernemen! Hun inspirerende verhalen lees je op onze blog.

Lees de klantverhalen

Help je mee bomen planten?

Tot en met 4 oktober 2022 planten wij na iedere 10 bestellingen in onze webshop een boom in samenwerking met Trees for All. De bomen worden geplant in Bolivia voor herbebossing in de Boliviaanse hooglanden. Zo verbeteren we de leefomstandigheden van de gemeenschappen en dragen we samen een steentje bij voor een schonere toekomst!

We gaan al 77 bomen planten!
(Update: 04-10-2022)

 

10% korting op onze duurzame verpakkingen en verzendmaterialen.

Bestel onze duurzame verpakkingen nu tijdelijk met 10% korting met kortingscode DUURZAAM10 en start vandaag nog met duurzaam verzenden! Ontdek ons assortiment en vind voor ieder product een passende verpakking. 

Voorwaarden kortingscode:

  • Geldig op alle producten.
  • Eenmalig te gebruiken per klant.
  • Geldig t/m 4 oktober 2022.
Duurzame verpakkingen bestellen

Wat duurzaamheid voor andere webshops betekent.