Verzenden

Parfum versturen in binnen- en buitenland.

01/06/2022
Pakket bezorgd

Verkoop jij parfum via jouw webshop? Of wil je dit gaan doen? In deze blog vertellen we jou waarmee je rekening moet houden bij het versturen van parfum binnen Nederland en naar het buitenland.


De wetgeving. 

Voor het versturen van post- en pakketten zijn er in Nederland en Europa strenge regels opgesteld. Alle vervoerders dienen zich hier aan te houden en jij dus ook. In de regels is vastgesteld dat gevaarlijke stoffen niet verstuurd mogen worden. Denk hierbij aan brandbare vloeistoffen, bijtende stoffen, gassen en radioactief materiaal. Maar, hoe zit het met parfum?

*Kijk hier voor een volledig overzicht van alle goederen die verboden zijn om te versturen.

Parfum versturen in Nederland.

Het versturen van parfum binnen Nederland is niet toegestaan. Dit komt omdat parfum – en aftershave – brandbare oplosmiddelen bevatten. Besluit je toch om parfum per post te versturen, dan is jouw pakket niet verzekerd. Mocht het pakket kwijt raken in het distributieproces, dan wordt de inhoud dus niet vergoed. Houd hier rekening mee!

Verstuur geen parfum naar het buitenland.

Het versturen van parfum naar het buitenland is verboden. Als je toch een bestelling met parfum probeert te versturen, dan wordt jouw pakket door de douane vernietigd. 

Als webshophouder ben jij verantwoordelijk voor het veilig en correct verzenden van jouw producten. Houd dus rekening met de regelgeving en verstuur jouw producten alleen indien dit veilig kan en voldoet aan de regels.