Verzenden

Groot of zwaar pakket versturen? Dit moet je weten + inpaktips.

07/07/2022
Groot of zwaar pakket versturen - pakket dichttapen

Een groot of zwaar pakket kun je niet zomaar versturen. Deze moet op de juiste manier ingepakt worden én de juiste verzendinformatie meekrijgen. Verstuur jij weleens pakketten met afwijkende maten? Dan is deze blog speciaal voor jou! Lees verder en ontdek hoe je een groot of zwaar pakket gemakkelijk en snel verstuurt, en profiteer van onze handige inpaktips. Zo weet je zeker dat jouw pakket veilig en snel aankomt bij de ontvanger.


Hoe verzend ik een pakket met afwijkende maten?

Is een pakket groter dan het standaard pakket formaat (100 x 70 x 58 cm) en/of zwaarder dan 23 kg? Dan valt deze onder de verzendoptie ‘Groot pakket’. Het versturen van een groot of zwaar pakket is gemakkelijker dan je denkt. We sommen hieronder de stappen voor je op:

 1. Maak in de backoffice van MyParcel een nieuwe pakketzending aan.
 2. Vul de adresgegevens van de ontvanger in.
 3. Kies bij Verzendopties voor ‘Groot pakket’.
 4. Sla de zending op, download het verzendlabel, print deze en plak deze op de zending.
 5. Lever je pakket in bij een PostNL locatie of laat deze ophalen middels de Haalservice.

Is het pakket groter dan 175 x 78 x 58 cm en/of zwaarder dan 30kg? Dan kun je deze als palletzending versturen.

Pakket versturen-webshop-kosten

De kosten voor het versturen van een groot of zwaar pakket.

Het gewicht en de omvang van het pakket hebben invloed op de verzendkosten. Voor het versturen van een groot of zwaar pakket betaal je een toeslag van € 3,18 excl. btw bovenop het standaardtarief van jouw pakketzending. Dit is vanwege de extra handelingen die nodig zijn om het pakket goed te kunnen verwerken.

Inpaktips.

Natuurlijk wil je dat het pakket veilig op de eindbestemming aankomt. Daarom is het bij het versturen van een groot of zwaar pakket is nóg belangrijker dat je de producten op de juiste manier inpakt, om beschadigingen te voorkomen. Hieronder geven we je 3 tips!

Kies een goed passende verzenddoos.

Verpak grote of zware producten altijd in een verzenddoos met zo weinig mogelijk loze ruimte. Hiermee verklein je de kans op eventuele beschadigingen aanzienlijk, omdat de producten niet kunnen schuiven in de doos. Ook neemt een kleinere doos minder ruimte in beslag in de bestelbus, wat resulteert in minder ritten voor de bezorger en hierdoor een vermindering van de CO₂-uitstoot.

Daarnaast is een goed passende verzenddoos niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je betaalt namelijk een toeslag bovenop de prijs van jouw zending als het volume van het pakket groter is dan 50 dm3.

Lees ook: 10x duurzame verpakkingen + voordelen.

Kies het juiste opvulmateriaal.

Loze ruimte is niet altijd te voorkomen. Daarom is het belangrijk om het juiste opvulmateriaal te kiezen. Er zijn diverse soorten opvulmateriaal beschikbaar om jouw producten tijdens de zending te beschermen, van schuimfolie tot houtwol. Welk materiaal kies je?

Voor het versturen van zware producten kun je het beste Flo-pak vulmateriaal bio, luchtkussenfolie of schuimfolie gebruiken. Deze materialen beschermen jouw producten tegen krassen en beschadigingen. Daarnaast zorgt het lichte gewicht van deze materialen ervoor dat jouw zendingen zo licht mogelijk blijven.

Kies de juiste tape.

Heb je de producten goed ingepakt? Dan is het minstens zo belangrijk om de doos goed af te sluiten. Gebruik hiervoor de juiste tape, om er zeker van te zijn dat het pakket onderweg niet onverwachts openscheurt. Om je te helpen bij je keuze, hebben we hieronder de kenmerken van de verschillende typen tape voor je op een rijtje gezet.

Papier tape

 • Voor lichte pakketten
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Geen giftige oplosmiddelen


PP tape

 • Voor lichte tot middelzware pakketten
 • Voordelig
 • Transparant


PVC tape

 • Voor middelzware tot zware pakketten
 • Makkelijk te bedrukken
 • Transparant

Aan de slag!

Van het inpakken van het product tot het aanmaken van de pakketzending: jij weet nu van A tot Z hoe het versturen van een groot of zwaar pakket in zijn werk gaat. Verzenddozen, inpakmateriaal of tape nodig? Bestel het gemakkelijk via onze webshop. Veel succes met het verzenden van je orders!