Tips & Tricks

Webshop checklist voor de feestdagen.

14/08/2019
·
6 minuten leestijd
Afbeelding voor Webshop checklist voor de feestdagen.

Het aantal online aankopen van cadeaus voor de feestdagen blijft stijgen. De drie weken tot aan kerstavond zorgen zelfs voor een omzetstijging van meer dan 30% per week! Daarom wordt ook dit jaar weer topdrukte verwacht in de eindejaarsperiode.

Ben jij je al aan het voorbereiden? We helpen je graag met onze slimme checklist met 13 tips waarmee jij je goed kunt voorbereiden op de komende drukte en je jouw webshop eruit kunt laten springen tijdens de feestperiode!

De checklist voor de feestdagen.

#1 Lever jouw pakketten op tijd in bij PostNL

Lever jouw pakketten tijdig aan bij PostNL, dan weet je zeker dat alle cadeaus op tijd worden bezorgd bij jouw klanten. Stimuleer ook jouw klanten om eerder hun bestellingen te plaatsen voor de feestdagen zodat je de gewenste bezorging beter kunt garanderen.

#2 Zorg ervoor dat jouw webshop vindbaar is

Is jouw webshop al gereed voor de stroom aan bestellingen? Zorg dat je webshop vindbaar is ter voorbereiding van de feestdagendrukte. Wil je weten of jouw webshop vindbaar is? Doe een SEO check en pas jouw content aan zodat deze nog beter beoordeeld wordt binnen Google.

#3 Versier je webshop in de juiste sfeer

Breng jouw webshop in de juiste sfeer door dit door te voeren in je beeldmateriaal, nieuwsbrief, blog en social mediakanalen. Online is veel beeldmateriaal te vinden maar je kan natuurlijk ook creatief zijn door zelf sfeerfoto’s te maken voor je webshop.

#4 Bied speciale acties aan en onderscheid je van jouw concurrenten

Zet leuke kortingsacties of promoties uit voor de feestdagen of help ze bij hun kerstinkopen. In onze blog helpen we je om jouw webshop te onderscheiden van de concurrentie tijdens de feestdagen!

#5 Zorg voor voldoende voorraad verpakkingen

Het zou zonde zijn als bestellingen vertraging oplopen omdat je onverwacht snel door je verpakkingen heen bent. Wees daarom verstandig en zorg dat je genoeg verpakkingen op voorraad hebt voor de feestperiode! Wist je dat je als MyParcel klant 25% korting krijgt op verpakkingen in de PostNL webshop? Bestellen doe je via MyParcel Verpakkingen.

#6 MyParcel verpakkingstips

Voorkom mogelijke vertraging en/of schade door de juiste verpakkingen te kiezen. Onze verpakkingstips:

  • Producten tot 10 kg kunnen in een enkel laags kartonnen doos worden verpakt.
  • Wanneer je dozen hergebruikt zorg er dan voor dat er geen oude stickers of barcodes zichtbaar zijn. Zo worden verwarringen met afleveradressen voorkomen.
  • Zorg dat je pakket geen scherpe hoeken heeft om beschadiging van andere pakketten te voorkomen.
  • Gebruik geen touw, draad of tape om meerdere pakketten aan elkaar te bevestigen.
  • Artikelen zoals glas, aardewerk, enzovoorts. dienen in een 7 millimeter dubbelgolfkarton doos, van het type BC, verstuurd te worden.

#7 Informeer je klanten tijdig en duidelijk over de verwachte drukte

Licht door middel van een nieuwsbrief, jouw social mediakanalen of website klanten in over de verwachte drukte. Vraag ze, met het oog op de feestdagen, om hun bestellingen vroegtijdig te plaatsen zodat je een snelle levering beter kunt garanderen.

#8 Denk aan de snelheid van jouw webshop

Wees voorbereid op een toename van het verkeer op je website. Zo komt jouw webshop niet plat te liggen met een toenemend aantal bezoekers. Zorg voor een snelle website. Zo voorkom je dat klanten afhaken. Je kunt heel eenvoudig de snelheid testen met de Google speedtest. Vanuit daar kun je je website vervolgens optimaliseren waar nodig.

#9 Maak jouw webshop smartphone vriendelijk

Wist je dat 48% van de bestellingen met een smartphone wordt geplaatst? Ook tijdens de feestdagen speelt de smartphone de hoofdrol. Maak daarom je webshop ook beschikbaar voor mobiel. 

#10 Bied flexibiliteit op het gebied van bezorging

Juist rondom de feestdagen is het belangrijk om klanten zelf te laten bepalen waar en wanneer ze het pakket willen laten bezorgen. Met de flexibele bezorgopties is het mogelijk om hen dit te bieden. Een extra voordeel voor jouw klant én een verhoging van de bezorgkans!

#11 Verzeker kostbare feestpakketten

Verkoop je spullen van hoge waarde? Verzeker jouw pakket dan tegen schade of verlies. Hierbij kan je zelf bepalen tot welke waarde je een pakket wilt verzekeren. Dit kan al vanaf € 0,50! Wil je weten welke verzendmogelijkheden er zijn? Bekijk onze verzendopties-pagina.

#12 Bekijk of je producten in het buitenland zijn toegestaan

Verstuur je in de eindejaarsperiode veel naar het buitenland? Voorkom vertragingen en bekijk van te voren goed wat wel en niet is toegestaan in het land van bestemming. We hebben hiervoor een lijst beschikbaar met verboden goederen.

#13 Verhoog herhaalaankopen met de retourservice van MyParcel

In een periode met vele bestellingen kan het natuurlijk voorkomen dat een cadeau toch niet geschikt is. Bied jouw klanten extra service en geef ze langer de mogelijkheid om sinterklaas- en kerstaankopen te retourneren. Bijvoorbeeld tot de tweede week van januari. Dit regel je eenvoudig door je retourservice bij MyParcel in te richten.

We streven ernaar je tijdens de drukte de aankomende periode zo goed mogelijk van alle belangrijke informatie te voorzien. Zodat je een zorgeloze eindejaarsperiode tegemoet kan gaan. Ook jouw verkopen een boost geven? Pak dan uit met Black Friday & Cyber Monday! Benieuwd naar hoe je dat het beste doet? Lees dan onze blog.

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen? Of zijn er nog dingen onduidelijk? We staan voor je klaar. Ook tijdens de feestdagen! We zijn te bereiken via info@myparcel.nl of 023 – 30 30 315.

Wij wensen je alvast veel succes met alle voorbereidingen rondom de feestdagen!