Tips & Tricks

Creëer een onvergetelijke unboxing-ervaring met feestelijk inpakmateriaal.

05/08/2022
Afbeelding voor Creëer een onvergetelijke unboxing-ervaring met feestelijk inpakmateriaal.

Je herkent vast wel dat gevoel… De postbezorger belt aan, overhandigt je bestelling en je begint vol enthousiasme met het openen van de doos. En dan, wauw! Nog voordat je de bestelde product(en) hebt bekeken ben je al onder de indruk van het inpakmateriaal. Ook als online ondernemer kun jij jouw klanten dat wauw-gevoel bezorgen bij het openen van een pakket. Met wat simpele inpakmaterialen – zoals vloeipapier en tape – kun je jouw bestelling een magisch tintje geven. En vertrouw ons… Zelfs als jouw klant de bestelling retourneert, zal hij of zij graag nog eens bij jou bestellen dankzij de leuke manier waarop jij inpakt! 

In dit artikel geven we jou 4 tips voor het feestelijk verpakken van een bestelling met inpakmateriaal:

Een bestelling feestelijk verpakken met inpakmateriaal, hoe doe je dat?

First things first! Het feestelijk inpakken van een bestelling is niet lastig. Investeer tijd in het zoeken naar de juiste inpakmaterialen. Zo raden wij jou aan om te kiezen voor materialen in de huisstijl van jouw bedrijf. Bedenk goed wat je wilt uitstralen en wat je nodig hebt om dit te bereiken. 

Tip 1: Kies een mooie verzenddoos in thema.

Begin met de buitenkant van het pakket. Dit is namelijk de eerste indruk die je maakt bij jouw klant. Kies bijvoorbeeld een verzenddoos in de kleur van jouw huisstijl óf met feestelijke icoontjes. In de webshop van MyParcel vind je brievenbusdozen met een rode strik, cadeaubedrukking en winterse iconen, zoals kerstbomen en cadeautjes. Lekker feestelijk en genoeg om uit te kiezen!

afbeelding voor Rode brievenbusdoos

Rode brievenbusdoos

Cadeaubedrukking BBP A5+ 3

Brievenbusdoos met cadeaubedrukking

Strikbedrukking BBP A4+ 3

Brievenbusdoos met rode strik

Tip 2: Selecteer kleurrijk opvulmateriaal.

Natuurlijk kun je jouw pakketten opvullen met kraftpapier of luchtkussenfolie… Maar wil je jouw klanten écht verrassen, kies dan voor zijdevloeipapier. Vloeipapier heeft een feestelijke uitstraling en is naast opvulmateriaal ook geschikt als inpakmateriaal. Verkoop je T-shirts? Vul je brievenbusdoos dan met vloeipapier, leg het T-shirt erin, vouw dicht en plak een stickertje op het vloeipapier. Hiermee geef je jouw bestelling meteen een luxe uitstraling! Ga voor vloeipapier in de kleuren van jouw webshop óf kies een neutrale kleur, zoals zwart of wit.

afbeelding voor Zijdevloei papier roze

Zijdevloei papier roze

afbeelding voor Zijdevloei papier wit

Zijdevloei papier wit

afbeelding voor Zijdevloei papier zwart

Zijdevloei papier zwart

Tip 3: Voeg een persoonlijke touch toe!

Iedereen wil weleens in het zonnetje gezet worden, ook jouw klant. Met een paar simpele toevoegingen kun je een bestelling een persoonlijk gevoel geven. Voeg bijvoorbeeld een kaartje met een persoonlijke boodschap toe aan de verzenddoos. Bedank de klant voor de aankoop en vraag of de klant de aankoop wil delen via social media. Indien je budget het toelaat, kun je ook een kleine verrassing in het pakket stoppen. Als je bijvoorbeeld kaarsen verkoopt, kun je een waxinelichtje van je nieuwste geur cadeau geven. Of verpak de producten met een fleurige kleur lint. Je weet wat ze zeggen… It’s all in the details! 

Cadeaulint bordeaux

Donkerrood cadeaulint

Cadeaulint mosgroen

Mosgroen cadeaulint

afbeelding voor Zilver cadeaulint

Zilver cadeaulint

Tip 4: Sluit de doos af met opvallende tape.

Nu is het tijd om jouw zending te sluiten. Ook met tape kun je indruk maken! Overweeg eens om een tape te gebruiken met hartjes of de tekst ‘Bedankt voor je bestelling’. Speciaal voor de feestdagen kun je kiezen voor tape met cadeaubedrukking of ‘Prettige feestdagen’. Heb je een andere boodschap in gedachten, of wil je graag extra herkenning creëren met jouw eigen logo? Bekijk dan even onze mogelijkheden voor het bestellen van gepersonaliseerde producten. 

afbeelding voor Tape ‘Bedankt voor je bestelling’

Tape ‘Bedankt voor je bestelling’

afbeelding voor Tape met hartjesbedrukking

Tape met hartjesbedrukking

Cadeau tape (PVC)

Tape met cadeaubedrukking

Extra tip: Kies inpakmateriaal speciaal voor de feestdagen.

Tijdens de feestdagen mag alles over de top zijn! De kerstboom, verlichting en natuurlijk jouw webshop… Zo kun je tijdens de kerst helemaal uitpakken met feestelijk inpakmateriaal. Pak je producten in met rood of groen cadeaupapier en maak het af met goud cadeaulint. Reken maar dat jouw klant verrast zal zijn! Vind je dit toch wat te veel werk? Voeg dan een leuk kerstkaartje toe aan elke bestelling. Rondom de feestdagen kun je natuurlijk ook jouw producten versturen in een feestelijke verzenddoos. Houd vooral de webshop van MyParcel in de gaten, want tijdens de eindejaarsperiode komen er weer nieuwe verzenddozen aan, speciaal voor de kerst.

Cadeaupapier natron groen

Cadeaupapier groen

Cadeaupapier natron rood

Cadeaupapier rood

afbeelding voor Gouden cadeaulint

Gouden cadeaulint