Plugin updates

Koppel je webshop gratis met MyParcel en geniet direct van deze voordelen.

14/07/2021
Man met laptop

Mijnwebwinkel, WooCommerce, Shopify en Magento: als webshophouder is de keuze enorm als het gaat om het kiezen van de juiste webshopsoftware. Welke keuze jij ook hebt gemaakt, je kunt onze alles-in-1 verzendservice gratis koppelen aan jouw webshop. Onze verzendservice is volledig te integreren in jouw webshopsoftware. Hierdoor kun je vanuit je eigen backoffice makkelijk en snel een verzendlabel aanmaken voor iedere zending. Het is ook mogelijk om verkoopplatformen als Amazon en Bol.com te koppelen aan jouw backoffice. 

In deze blog vertellen we jou alles over het koppelen van jouw verkoopkanalen aan ons platform, de vele voordelen en hoe je de koppeling maakt. Dit kun je namelijk heel eenvoudig zelf doen! En, mocht je er niet uitkomen, helpen wij je natuurlijk graag. Lees je mee?


Vrouw met laptop

Meer mogelijkheden met MyParcel. 

Met MyParcel verwerk je al jouw orders in een handomdraai. Of je nou een pakket, brievenbuspakje, post of pallet wilt versturen. Voor elk van deze opties maak je op dezelfde, makkelijke manier een verzendlabel aan. Dit kun je eenvoudig vanuit jouw webshopsoftware of MyParcel account doen. Met MyParcel stel je ook eenvoudig bezorg- en verzendopties in. Zo bied je jouw klanten de mogelijkheid om zelf te bepalen waar en wanneer een pakket wordt afgeleverd, van avondbezorging tot het afhalen van een pakket bij een PostNL locatie. Je tilt hiermee de service van jouw webshop naar een hoger niveau. Als verzendopties kun je onder andere kiezen voor ‘Handtekening voor ontvangst’, ‘Verzekerd verzenden’ en ‘Leeftijdscheck 18+’. Verzendopties bieden extra zekerheid bij het versturen van jouw pakketten. Kortom, genoeg opties!

Dit zijn de voordelen van onze verzendservice.

Met onze verzendservice maak je nog sneller en makkelijker verzendlabels aan voor binnen- en buitenlandse zendingen. Voor het inleveren van jouw pakketten is er met 3500 PostNL locaties altijd een bij jou in de buurt. En, met de automatische Trace & Trace informatie zijn jouw klanten altijd en overal op de hoogte van de status van hun bestelling. Maar, er zijn nog meer voordelen!

  1. Koppelen en het gebruik van de koppeling is gratis.
  2. Geen contract of abonnement. Je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk verstuurt.
  3. Track & Trace mail en pagina, helemaal in de look & feel van jouw webshop.
  4. Snel retouren afhandelen met de geïntegreerde retourservice.

Koppelen met jouw webshop.

Met onze gratis koppelingen is onze verzendservice ook in jouw webshop te integreren. Het maken van de koppeling is binnen een paar minuten geregeld en vereist weinig technische kennis. We hebben maar liefst 25+ koppelingen, dus de kans is groot dat jouw webshopsoftware er tussen zit. Mocht jouw software niet gekoppeld kunnen worden, dan hebben we de Google Chrome plugin voor jou. Verderop in deze blog vertellen we hier meer over. Bekijk hier alle koppelingen.

API-key instellen

Zo maak je de koppeling. 

Het koppelen van jouw webshop aan ons platform is ontzettend makkelijk! Per koppeling hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt over hoe je dit het beste kunt doen. Je vindt een overzicht van al onze koppelingen met de handleiding hier. De meest voorkomende manier van koppelen is door middel van een API-key. Een API-key is een unieke code die jou als MyParcel-gebruiker identificeert. Door het invoeren van deze code in jouw webshop wordt de basis voor de koppeling gelegd en is het mogelijk om de zendingen in jouw MyParcel account te bekijken. Zo genereer je de API-key:

  1. Log in op jouw MyParcel account.
  2. Ga naar ‘Accountinstellingen’ en klik op ‘Algemeen’.
  3. Klik op ‘Genereer API-key’ en kopieer de API-key.
Webshop koppelen

Integreer meerdere verkoopplatformen in jouw backoffice. 

Naast het koppelen van jouw webshop, is het ook mogelijk om een externe koppeling te maken met jouw Bol.com of Amazon account. De koppeling maakt het verwerken van je bestellingen sneller en makkelijker. Het handmatig kopiëren en plakken van adressen is niet meer nodig. Wij regelen alles automatisch voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is het importeren van je externe orders en vervolgens kun je de verzendlabels direct printen. Wel zo makkelijk.

Verkopen via Amazon.

Amazon is de grootste e-commerce speler ter wereld, maar nog nieuw op de Nederlandse markt. Sinds 2020 biedt de webshop miljoenen producten aan, verdeeld over meer dan 20 categorieën. Het aanbieden van jouw assortiment werkt bij Amazon op een overzichtelijke manier. Je betaalt € 0,99 per verkocht product als je niet meer dan 40 artikelen in jouw assortiment aanbiedt. Wanneer je assortiment meer producten bevat, dan betaal je een maandelijks bedrag van € 39,-. Hierbij wordt er dus niet gerekend per verkocht product.

Verkopen via Bol.com.

Met 12.5 miljoen actieve gebruikers in Nederland en België is Bol.com een echte e-commerce gigant. Ruim 50% van hun bestellingen verloopt via meer dan 20.000 verkooppartners. Het aanbieden van jouw assortiment via Bol.com is gratis. Je betaalt wel een commissie als je iets verkoopt. Deze verschilt per productcategorie.

Online shoppen.

Zit jouw koppeling er niet tussen? Geen probleem.

Als er voor jouw software geen koppeling beschikbaar is, dan kun je gebruik maken van de Google Chrome extensie. Met onze Google Chrome extensie maak je vanaf iedere webpagina in je browser snel en gemakkelijk zendingen aan. Met slechts één klik haal je automatisch een adres uit jouw browser en maak je een MyParcel zending aan. Installeer hier de Google Chrome extensie. 

Gratis account aanmaken

Meer informatie.

Je weet nu alles over het koppelen van jouw verkoopkanalen aan ons platform. Heb je behoefte aan meer informatie of heb je een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op. We staan zes dagen per week voor je klaar.