Over ons

Dit betekent duurzaamheid voor MyParcel.

24/09/2020
Afbeelding voor Dit betekent duurzaamheid voor MyParcel.

Voor MyParcel is duurzaamheid een belangrijk begrip en één van de fundamenten van onze merkidentiteit. Duurzaamheid betekent voor ons; het opbouwen van een langdurige relatie met iedere klant, partner en collega. Met aandacht voor elkaar en onze ecologische voetafdruk. We zijn er niet alleen voor vandaag en onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen en iedere generatie na ons. In de beslissingen die wij nemen houden we daarom rekening met de impact op het milieu. We blijven continu op zoek naar alternatieven en nieuwe initiatieven die binnen ons handbereik liggen om ons ondernemen nog duurzamer te maken. 

Bij MyParcel zijn we ervan overtuigd dat we alleen een grote positieve impact kunnen realiseren, wanneer we gezamenlijk steeds meer kleine stappen in de groene richting zetten! Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere planeet. Wil je weten wat wij doen in het verduurzamen van ons bedrijf? Dat vertellen we je graag.

Wij bieden duurzame verpakkingen aan in onze webshop. Het grootste deel van de verpakkingen is gemaakt van hout uit gecertificeerde bossen, die genoeg tijd krijgen om te herstellen. Mens en dier behouden op deze manier de voordelen van het bos.

Wij verzenden in gerecyclede verpakkingen. Nieuwe klanten ontvangen van ons een welkomstdoos. Hiervoor hergebruiken wij gebruikte verpakkingen. Ook wanneer wij zelf producten versturen maken we gebruik van deze gerecyclede materialen.

Ons kantoorpand voldoet, net als dat van PostNL, aan verschillende duurzaamheidseisen. Dit betekent dat we ons kantoorpand draaiende houden, met een minimale impact op het milieu.

Duurzaamheid Blob Webshop
myparcel duurzaamheid visual laptop

Voor ons drukwerk werken wij samen met een duurzame, CO2 neutrale drukker. De drukker maakt gebruik van de juiste materialen en streeft vergelijkbare kernwaarden na. Tot slot hebben we via deze partner ook ons eigen FSC-keurmerk.

De geluidswanden in onze kantoortuin zijn gemaakt van mos en gerecycled materiaal. Groen en duurzaam dus!

De boodschappen voor op kantoor en alle collega’s zijn voor 80% biologisch. Wat we inkopen is dan beter voor mens, dier en milieu.

Ons pand heeft energielabel C. Met vooruitzicht op energielabel B. Dit betekent dat ons kantoorpand zuiniger wordt, met minder CO2-uitstoot, een lagere energierekening en beter voor het milieu!

Iedere collega stimuleren we om te bewegen. Via onze partner FiscFree kan iedere collega voordelig een (elektrische) fiets kopen of kiezen voor een flinke korting op een fitnessabonnement.

We streven naar het organiseren van vier sportieve evenementen per jaar. Want samen in beweging zijn is toch leuker dan alleen. Al is dat in de huidige situatie helaas lastiger.

Collega’s hebben geen eigen prullenbak meer en gooien vuil weg in de centrale afvalbak. Dat scheelt veel plastic, zorgt voor een betere (centrale) afvalscheiding en brengt mensen in beweging.

Ons kantoorpand is voorzien van LED-verlichting, op basis van lichtsensoren. LED-verlichting is zuiniger in energieverbruik en stoot weinig CO2 uit. Door de lichtsensoren gaat licht in ons pand alleen aan wanneer dit noodzakelijk is.

Duurzaamheid Blob Sportief team myparcel
Duurzaamheid blob kartonnen doos

Bij aankoop van nieuwe apparatuur kiezen we zo veel mogelijk voor oplaadbare alternatieven. Dit reduceert het gebruik van eenmalige batterijen, wat beter is voor het milieu. Het scheelt namelijk in energieverbruik, grondstoffen en CO2-uitstoot.

We zijn continu op zoek naar nieuwe, duurzame(re) producten voor onze webshop. Daarnaast vervangen we minder duurzame verpakkingen, wanneer daar een milieubewuster alternatief voor te vinden is. Ook stimuleren we klanten om duurzamere producten te gebruiken.

Met ons eigen verhaal en aanbod proberen we bij klanten, partners, collega’s en leveranciers bewustwording te creëren rondom het thema duurzaamheid. Hiermee hopen we iedereen om ons heen te inspireren om hetzelfde te doen en samen de negatieve milieu-impact te verminderen.

Wij kiezen voor duurzaam. Jij ook?

Wij leren iedere dag meer over duurzaam ondernemen en onze eigen ecologische voetafdruk. Heb jij daarom tips of nieuwe ideeën, waarmee wij MyParcel nog verder kunnen verduurzamen? Of heb jij een mooi eigen groen verhaal? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog en inspireer ons en anderen. #duurzaamondernemen #samenbeginnenisimpactwinnen